Maak kennis met

Kaas uit de hanze 

Maak kennis met een prachtig regio(streek)product wat wordt bereid met melk uit de regio (Overijssel),waar ook de Hanze steden liggen die bij uitstek een grote regionale betekenis binnen het Hanze verbond hebben wat strekt tot ver buiten de Nederlandse grenzen.

Zelf als oprichter van Kaasgroothandel de Hanze ben ik geboren op het boeren erf in Mastenbroek,  gemeente Zwolle, mijn broer zet de boerderij op dit moment voort.

Vandaar ook mijn passie; Een kaas verkopen die gemaakt wordt van 100% traceerbare melk afkomstig van koeien die grazen in de regio waar ik geboren en getogen ben. Deze kaas wordt gemaakt bij CZ Rouveen.

Deze koeien grazen maximaal buiten, binnen de grenzen wat toelaatbaar is voor de boer en zijn koeien.

Wat de argumenten zijn om deze koeien zoveel mogelijk buiten te laten grazen is het volgende:

- In het heerlijke malse gras zitten gezonde voedingsstoffen zoals vitamine A en E .

- Ook is het voor de koe een groot stuk vrijheid om in het weidse landschap rond te grazen, op deze manier krijgt de koe zijn gezonde bewegingsvrijheid wat bevorderlijk is voor zijn lichamelijk gestel, en gezondheid van het dieren welzijn.

Deze kaas kenmerkt zich door smedig en romig te blijven in alle leeftijden , waardoor toch bij de oude kaas het krisstalletje te proeven is.

De kaas wordt natuurgerijpt op houten planken, waardoor deze rustig de tijd krijgt om tot zijn volle rijping te komen die de kaas nodig heeft voor zijn leeftijd.

Kaas uit de polder

Al onze kruiden kazen worden geproduceerd in de Noordoostpolder, bij boer Bosma poldergenot uit Rutten.

Waarom deze keus?

De jarenlange ervaring die deze kaasmakerij geniet, en de grote van het kaaswiel geven de volgende unieke eigenschappen.

Hoe groter het wiel, hoe romiger en smediger de kaas om tot zijn volle rijping en smaak te komen.

De meeste kruiden kazen zijn allemaal 4 kg , deze boer kiest bewust voor een wiel van 10 kg wat dus de bovenstaande eigenschappen absoluut bevorderd.

Ook door te kiezen voor productie van een kaaswiel van 10 kg , komt de prijs op een aantrekkelijk niveau als streekeigen / regionaal product.

Ook van deze boer weten we waar de melk geproduceerd word ,en waar de kaas geproduceerd word en wie de boer is .

De productie van de kaas vind plaats op eigen erf waardoor een 100% eerlijk product ontstaat, waar oorsprong en transparantie word gegeven naar de consument en onze afnemers.

Tevens kunnen we ook een bezoek brengen bij de boer zelf op het erf, hetzij voor uitleg / inzicht in het product en reclame campagne s.

Al onze kazen worden aangeboden vanuit de gemeente kampen, via kaasgroothandel de Hanze

Hierbij de keuze uit onze 9 soorten , Hanze kruiden kaas assortiment.

brandnetel/ knoflook bieslook selderij/ olijf tomaat/ tuinkruiden / fenegriek / mosterd / sambal chili / groene pesto met pijnboompit/ walnoot honing